Reizen | Tanzania

Beleef de ultieme
wildsafari in Tanzania

 

Tanzania is het gedroomde safariland. Het Afrikaanse land heeft niet alleen een waanzinnig mooie natuur, maar ook de grootste concentratie wilde dieren ter wereld. Van de beroemde Big Five in de Ngorongoro-krater tot de miljoenen wildebeesten en zebra’s die jaarlijks door de al even befaamde Serengeti trekken, en de chimpansees in het regenwoud van de Mahale bergen, Tanzania heeft het allemaal.

Tanzania

Ook fijn zijn de luxe safari camps waar je verblijft te midden van al dat wildleven zonder in te leveren op comfort. Zonder twijfel een reis die je nog lang zal bijblijven. Reistrek gekregen? Lees dan verder over BLUE’s luxe avontuur in Tanzania.

Reis mee met miljoenen gnoes en zebra’s

Er zijn van die momenten die je je hele leven bijblijven. Zoals wanneer honderden wildebeesten zich tegelijk in de rivier storten op hun trek over de savanne, het rivierwater in een witte kolkende massa veranderend. Het is het hoogtepunt van je bezoek aan het Serengeti Nationaal Park, misschien wel het mooiste safaripark van Afrika. ‘Eindeloze vlaktes’, betekent Serengeti in de taal van de Masai, en dat is een passende omschrijving.

Denk aan uitgestrekte savannes met acaciabomen en talloze wilde dieren, maar ook groene heuvels, bossen en rivieren.
Het gebied, Unesco-werelderfgoed, staat bekend om de jaarlijkse trek van miljoenen wildebeesten (gnoes), zebra’s en gazelles, de grootste migratie van landzoogdieren op aarde. Gedurende het jaar trekken de kuddes door de verschillende delen van de Serengeti op zoek naar vers gras en water.

Sundowners in de Serengeti

Om dit spektakel van zo dicht mogelijk bij te wonen, verblijf je in het exclusieve Serengeti Safari Camp, dat gedurende het jaar met de kuddes meereist met een volledig uitgerust en luxueus tentenkamp. Volg de kuddes en de roofdieren die in hun kielzog hun kans afwachten, en kom bij van alle indrukken met een gin & tonic bij zonsondergang. Verder weg van de buitenwereld kan je even niet zijn.

Oog in oog met een leeuw

Rijd bij zonsopgang de krater binnen, en zie hoe honderden zebra’s, antilopen, buffels en gnoes kalm grazen naast de onverharde weg door de krater. De dieren zijn zo gewend aan de menselijke bezoekers, dat ze er nauwelijks meer van opkijken en extreem dichtbij komen. Zoals de leeuw die op zijn dooie gemak een dutje komt doen onder je terreinwagen, of de familie olifanten die pal voor je besluit de weg over te steken.

Serengeti. Verder weg van de buitenwereld kan je even niet zijn.

Ngorongoro krater, speeltuin voor de Big Five

Stel je voor: een gigantische vulkaankrater, de allergrootste ter wereld, waar op de bodem van de krater zo’n dertigduizend wilde dieren rondlopen. De Ngorongoro krater, grenzend aan de Serengeti in het noorden van Tanzania, is een van de meest spectaculaire natuurattracties ter wereld. De krater meet zo’n 260 vierkante kilometer en heeft randen tot wel 600 meter hoog. Daarmee is het een fijne beschutte omgeving voor het wild dat naar de krater trekt om te grazen, drinken en spelen.

En door deze samenloop van omstandigheden van de natuur, is het ook een van de beste plekken ter wereld om wilde dieren te spotten. Zo kan het zomaar gebeuren dat je op één gamedrive door de krater de gehele Big Five – de leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn – tegenkomt.

Chimpansees in het regenwoud en de witte zandstranden van Lake Tanganyika

Een stuk onbekender, maar minstens zoveel de moeite waard zijn de Mahale Mountains in het westen van het land, aan het mooie Tanganyika-meer. Mahale is alles wat je bij een afgelegen paradijs voorstelt: bergen bedekt met regenwoud die direct oprijzen vanaf de witte zandstranden van het helderblauwe meer. Wegen bestaan niet in dit gebied, waardoor je dit paradijsje grotendeels voor jezelf zal hebben.

Nog minder bekend is dat in deze regenwouden wilde chimpansees wonen. Met een gids ga je op zoek naar deze bijzondere dieren, tot je oog in oog staat met de chimpansees. Alweer een ervaring die je niet snel zal vergeten.

Ontdek Tanzania
met BLUE Travel.

Reiszin gekregen? BLUE Travel helpt je graag met het waarmaken van jouw luxe avontuur. Wij werken niet met pakketreizen, maar stellen elke reis op basis van jouw wensen samen.

Reisvoorstel aanvragen

 

 

Explore in luxury

Ontdek de reisbelevingen van BLUE

Benieuwd hoe BLUE’s reizen eruit zien? Lees dan onze reisverhalen van eerdere avonturen, en ontdek hoe BLUE jouw unieke reisbeleving werkelijkheid kan maken.

Uganda Special

Uganda

Japan

Colombia

Puglia

Argentinië

Ecuador

Canada

Rwanda & Seychellen

Oman

Thailand

Vietnam