Inspiratie | BLUE in the Jungle

BLUE in the Jungle

 

Een verblijf in de jungle is een fantastische ervaring. Letterlijk overal waar je kijkt, is leven. Hoog in de bomen, waar families kapucijnaapjes van tak tot tak slingeren, en felgekleurde vogels met luid gekwetter elkaar het hof maken. In het water van de rivieren, waar roze dolfijnen voor je boot uit zwemmen. En zelfs in de nacht, wanneer je vuurvliegjes ziet oplichten in het aardedonker.

Jungle

Net zo bijzonder is de weg ernaartoe. Zie je jezelf al zweven boven een oneindige zee van groen in je eigen watervliegtuigje, alleen onderbroken door die zo weidse rivieren die traag door het oerwoud slingeren? Even later land je in diezelfde rivier, waarna je het laatste stukje naar je lodge aflegt in een kano.

Jungle Book meets Luxury

Nu denk je bij een verblijf in het oerwoud misschien aan hordes muggen, lauwe douches en andere niet zo comfortabele omstandigheden. Nergens voor nodig. Zelfs in de meest afgelegen delen van de Amazone en de regenwouden van Azië en Afrika, ervaar je de natuur zonder in te leveren op comfort, en met zo min mogelijk impact op diezelfde natuur.

Deze luxe ecolodges, handpicked door BLUE Travel, zijn de ware hidden gems, waar je na een dag van intense jungle-ervaringen tot rust komt met een sundowner in je eigen hottub, omringd door diezelfde jungle. Die avond val je in een diepe slaap in je muggenvrije kingsize bed, begeleid door het rustgevende concert van het oerwoud.

Oog in oog met een
anaconda

De volgende dag ervaar je de jungle vanaf het water. Vaar tussen roze dolfijnen en reuzenotters, huiver van een meterslange anaconda die opgerold ligt te slapen aan de waterkant, en huiver nog een keer wanneer een kaaiman opduikt in het donkere water, pal naast je boot.

No worries. It’s just another
day in the jungle.

En duik nog dieper de jungle in met een gids, die met een machete de weg voor je vrij hakt in het dichte bos. Klim naar een uitkijktoren bovenin de boomkruinen voor een weids uitzicht over het uitgestrekte woud, en spot apen, luiaards en toekans in de bomen. Dan zie je de nog verse sporen van een poema…. No worries. It’s just another day in the jungle.

De jungle bij nacht

Na een uitgebreid gourmetdiner neemt een lokale gids je mee voor een wandeling in de nacht. In de lichtbundel van zijn zaklamp zie je felrood gekleurde kikkers en een uil die je aanstaart vanaf een boomtak, een slang die zich om een tak heeft gewikkeld, maar ook lichtgevende planten en paddenstoelen. Al even overweldigend zijn de geluiden van de jungle. Van het haast oorverdovende gezang van de cicaden wanneer de zon op zijn hoogst staat, tot het gehuil van een brulaap bij het vallen van de nacht. De jungle is nooit stil.

Beleef jouw droomreis met BLUE

BLUE Travel helpt je graag met het ontwerpen van de belevingsreis van je dromen. Al onze reizen zijn unieke ervaringen, geheel gebaseerd op jouw wensen. Meer weten?

Reisvoorstel aanvragen

 

Explore in luxury

Ontdek de reisbelevingen van BLUE

Benieuwd hoe BLUE’s reizen eruit zien? Lees dan onze reisverhalen van eerdere avonturen, en ontdek hoe BLUE jouw unieke reisbeleving werkelijkheid kan maken.

BLUE in Africa

Wine, Dine & Enjoy

Reizen is avontuur

Luxury & the City

Superjacht

BLUE & The Beach

Into the wild