Reizen | Rwanda en Seychellen

Rondreis Rwanda & de Seychellen:
de ultieme luxury escape

 

Stel je voor: een reis waarin je niet alleen oog in oog staat met een familie berggorilla’s in het regenwoud op de flanken van een vulkaan, maar ook nijlpaarden, giraffes en olifanten spot op uitgestrekte savannes en moeraslanden. Na deze en meer overweldigende ervaringen kom je volledig tot rust op een van de meest paradijselijke stranden op aarde, omringd door jungle en koraalriffen.

Rwanda

Een reis vol wildleven en natuur, tailor-made voor de luxe avonturier. Is je reislust aangewakkerd? Lees dan verder over BLUE’s rondreis door Rwanda en de Seychellen.
De zon is net op in Volcanoes National Park, in het noordwesten van Rwanda. De acht vulkanen die het park zijn naam geven – met regenwoud overdekte giganten waarvan de hoogste meer dan 4500 meter reikt – zijn in flarden mist gehuld. Voor je baant een in camouflagekleuren gehulde man zich een weg door de jungle met een machete. Dan houdt hij abrupt stil, en wenkt de groep om dichterbij te komen. Hij wijst. Je voelt een golf van adrenaline, kan haast niet geloven dat op maar een paar meter afstand een familie berggorilla’s tussen de struiken ligt.

De rijke natuur van Rwanda

Een uur duurt de ontmoeting met de majestueuze berggorilla’s, waarvan de mannetjes tot wel 1,85 meter lang kunnen worden. Het is een van de hoogtepunten van een rondreis door Rwanda. Het land doet hard zijn best om het verleden van genocide achter zich te laten en zich op de kaart te zetten als toeristische bestemming.

En terecht, want Rwanda heeft een enorme rijkheid aan natuur en biodiversiteit. Van tropische regenwouden in de bergen tot savannes waar je de Big Five kan spotten, en de stranden van het Kivu-meer: Rwanda heeft het allemaal.

Bijzondere lodges voor de luxe avonturier

Ook de accomodaties mogen er zijn. Zoals de Ruzuzi Tented Lodge in het Akagera National Park, een kleinschalige, luxueuze ecolodge binnen de grenzen van het park. Val in slaap met de geluiden van de savanne, en spot olifanten, nijlpaarden en andere leden van de Big Five met een game drive in het park. Even mooi is het One & Only Nyungwe House, aan de rand van het gelijknamige National Park. De lodge kijkt uit over groene theeplantages en de oerbossen van Nyungwe, een van de oudste bossen van Afrika. Om geheel tot rust te komen, midden in de natuur.

Val in slaap met de geluiden van de savanne, en spot olifanten, nijlpaarden en andere leden van de Big Five

Paradijselijk bijkomen op de Seychellen

Er zijn weinig plekken die zo tot de verbeelding spreken als de Seychellen. Deze eilandengroep bij de Afrikaanse oostkust staat bekend om haar witte zandstranden omzoomd door palmbomen, kristalhelder blauw zeewater en bergen met regenwoud. Het is de perfecte plek om je rondreis door Rwanda mee af te sluiten, en geheel opgeladen en vol bijzondere ervaringen naar huis terug te keren.

Beleef Rwanda met BLUE Travel.

Reiszin gekregen? BLUE Travel stelt graag de ideale belevingsreis voor je samen, geheel volgens jouw wensen. Alles is mogelijk. Hoe ziet jouw droomreis eruit? Vertel het ons tijdens een geheel vrijblijvende ontmoeting.

Reisvoorstel aanvragen

 

Explore in luxury

Ontdek de reisbelevingen van BLUE

Benieuwd hoe BLUE’s reizen eruit zien? Lees dan onze reisverhalen van eerdere avonturen, en ontdek hoe BLUE jouw unieke reisbeleving werkelijkheid kan maken.

Uganda Special

Uganda

Japan

Colombia

Puglia

Argentinië

Ecuador

Canada

Oman

Thailand

Tanzania

Vietnam