Reizen | Colombia

Ontdek de magie van Colombia

 

Stel je voor: een land met de één na hoogste biodiversiteit ter wereld, grenzend aan twee oceanen. Je vindt er de meest uiteenlopende landschappen en flora en fauna, én bewoners zo hartelijk dat ze je ontvangen als een verloren familielid. Colombia staat nog niet zo lang op de kaart als toeristische bestemming. Grote delen van het land waren tientallen jaren onbegaanbaar terrein door het conflict. Maar tijden veranderen, en steeds meer buitenlandse bezoekers ontdekken de magie van het Andesland.

Colombia’s tierra incognita

Zo zijn Cartagena, de koffieregio en de Caribische kust inmiddels drukbezochte bestemmingen. Toch zijn het juist de nog onbekende gebieden waar de echte pareltjes te vinden zijn. Zoals de wilde savanne van Los Llanos, de surreële woestijnlandschappen van Tatacoa en de ruige stranden van de Pacific. Ontdek Colombia’s tierra incognita met BLUE.

Beleef Afrika in Colombia

De dag begint met veel spektakel in Los Llanos. Vlak voor zonsopgang word je wakker van een woeste kakofonie van de talloze gevederde bewoners van de savanne, die zich met onwaarschijnlijk volume laten horen vanaf de modderige rivieroevers. Dan, terwijl de hemel felrood en oranje kleurt met de opgaande zon, klinkt hoog in de bomen het diepe gehuil van een brulaap. Een dergelijk natuurspektakel is business as usual in deze ongerepte uithoek van Colombia, in het overgangsgebied tussen de Andes en de Amazone.

 

‘De Vlaktes’, betekent Los Llanos, een gebied ter grootte van het Verenigd Koninkrijk dat nog het beste te omschrijven valt als de Zuid-Amerikaanse variant van de Afrikaanse savanne. Net als in Afrika is het wildleven er uitbundig, met jaguars, krokodillen, apen en anaconda’s, en talloze kleurrijke vogelsoorten.

Cowboys, Safari en sundowners

Maar anders dan in de drukbezochte Afrikaanse safariparken, heb je de Colombiaanse vlaktes bijna helemaal voor jezelf. Verblijf in het Corocora Camp, een privé-natuurreservaat met 9000 hectare aan savannes, wetlands en wilde rivieren. Met slechts vier luxueuze glampingtenten, strategisch neergezet op vijftig meter afstand van elkaar en elk met een eigen terras met onbelemmerd uitzicht tot aan de besneeuwde bergtoppen van de Andes, waan je je letterlijk alleen op de vlaktes. Ga op safari met een open jeep, vis piranha’s op de rivieren, en eindig de dag met een sundowner en de mooiste zonsondergang van je leven. Ook bijzonder is de cowboycultuur van de Llaneros, zoals de bewoners van deze uithoek beter bekend staan. Ze leren je graag hoe je het vee hoedt met behulp van een lasso en het zingen van traditionele liederen. Eindig de dag met een parranda llanera, een lokaal feest rondom het kampvuur met live muziek, aguardiente en het geweldige langzaam gaar geroosterde vlees van Los Llanos.

Een vlucht over de Andes die overgaan in een immens oerwoud, eindigend in de zee.

Go remote aan de Pacific

De Colombiaanse Pacific is een droom voor wie even helemaal remote wil gaan, midden in de natuur. Anders dan de populaire Caribische kust is de kust van Colombia’s Stille Oceaan nog onbekend en vooral ongerept. De enige manier om er te komen is met een vliegtuigje vanuit Medellin, een vlucht over de Andes die overgaan in een immens oerwoud, eindigend in de zee. Zet vervolgens koers naar een van de afgelegen vissersdorpjes met een boot, en verblijf in een exclusieve ecolodge aan het ruige strand, omzoomd door palmbomen en dichte jungle.

Nog verder off the beaten path

Ook bijzonder zijn de onaardse maanlandschappen van de Tatacoa woestijn in het zuiden van het land, waar je te midden van cactussen en bizarre rotsformaties overnacht onder de miljoenen sterren van de Melkweg. Of maak een omweg naar Caño Cristales, Colombia’s beroemde ‘Regenboog Rivier’ die dankzij een algensoort uit de Amazone in vele tinten rood, groen, geel en blauw kleurt. Liever de hoogte in? Ga dan naar de Sierra Nevada van Santa Marta, waar je vanuit je hangmat in de wolkenbossen uitkijkt op zowel besneeuwde bergtoppen als het helderblauwe water van de Caribische zee.

Onbezorgd op reismet BLUE Travel.

Reiszin gekregen? BLUE Travel helpt je graag met het waarmaken van dit avontuur. Wij werken niet met pakketreizen, maar stellen de reis geheel volgens jouw wensen samen.

Reisvoorstel aanvragen

 

Explore in luxury

Ontdek de reisbelevingen van BLUE

Benieuwd hoe BLUE’s reizen eruit zien? Lees dan onze reisverhalen van eerdere avonturen, en ontdek hoe BLUE jouw unieke reisbeleving werkelijkheid kan maken.

Uganda Special

Uganda

Japan

Puglia

Argentinië

Ecuador

Canada

Rwanda & Seychellen

Oman

Thailand

Tanzania

Vietnam