Reizen | Canada

Exclusief avontuur in de wildernis van West-Canada

 

Van roadtrippen door de Rocky Mountains tot een vijf-sterrenverblijf op een eiland omringd door oerbossen: West-Canada is een droombestemming voor liefhebbers van ruige natuur, exclusieve accomodaties en avontuur. Ga op zoek naar grizzlyberen met een Native gids in het bos, kajak tussen dolfijnen in het smaragdgroene water van de oceaan, en vergaap je aan gigantische gletsjers.

Canada

Proef ook de cultuur van kosmopolitisch Vancouver, de culinaire hoofdstad van Canada. Reiszin gekregen? BLUE Travel stelt een exclusieve droomreis voor je samen, geheel volgens jouw wensen.

Trek je terug in de Canadese wildernis

Stel je voor: een archipel van tien eilanden met eindeloze oerbossen en verlaten stranden, tussen het vasteland van British Columbia en Vancouver Island in de Stille Oceaan. Deze archipel, met de toepasselijke naam Discovery Islands, is misschien wel het best bewaarde geheim van British Columbia. De ongerepte oerwouden van de eilanden worden voornamelijk bewoond door de verschillende Native volken van Canada.

Ze nemen je graag mee het bos in op zoek naar grizzlyberen, met wie de oorspronkelijke volken al duizenden jaren vreedzaam het bos delen. Volgens de Homalco natives, die de tours begeleiden, leven hun voorouders voort in deze beren. Een onvergetelijke ervaring.

Sonora Resort, een exclusieve retreat

Verblijf in het exclusieve Sonora Resort, een droom voor elke luxe avonturier op zoek naar de weinige ongerepte plekken op aarde. Het avontuur begint met de reis ernaartoe: in Vancouver ga je aan boord van een helikopter voor een vlucht van een uur naar de afgelegen Discovery Islands. Vergaap je aan de ruige natuur van de Canadese Westkust, met bergketens overdekt met bossen, meertjes, en de fjorden aan de kust van de Stille Oceaan. Bij aankomst wordt je verwelkomd door een troep zeeleeuwen, de vaste bewoners van het zeewater. Het resort biedt alles wat je maar kan wensen: luxueuze lodges uitkijkend over de oceaan met eigen hottub, fine dining en een spa. Kom volledig tot rust, midden in de ongerepte natuur.

Vergaap je aan de ruige natuur van de Canadese Westkust, met bergketens overdekt met bossen

Roadtrip in de Rockies

Beleef eindeloos veel wildleven en ongerepte natuur tijdens je rondreis door Canada. Dit deel van Canada is ideaal voor een roadtrip met je eigen huurauto. Rijd over de Icefields Parkway, die over een afstand van 230 kilometer door de Rocky Mountains slingert. De weg is een bestemming op zich: tijdens de rit, die de nationale parken Banff en Jasper met elkaar verbindt, rijd je langs de talloze gletsjers, rivieren en kloven van de Rockies, zoals de Canadezen hun bergen liefdevol noemen. De nationale parken zijn een walhalla voor actieve avonturiers. Afhankelijk van het seizoen kan je skiën, kajakken, paardrijden en mountainbiken, onder andere.

Cuisine en cultuur in Vancouver

Sluit je reis af in Vancouver, de culinaire hoofdstad van Canada. De stad heeft een prachtige ligging, ingeklemd tussen de bergen en de oceaan, met uitzicht op besneeuwde bergtoppen. Ontdek de verschillende wijken van deze multiculturele stad, waar je onder andere de geweldige Aziatische keuken proeft in Vancouver’s Chinatown.

Bezoek de kunstgalerijen van Gastown, en eet verse vis in de restaurants van West End. Het is moeilijk om niet van Vancouver te houden.

BLUE Travel: droomreis volgens jouw wensen

Hoe ziet jouw droomreis naar West-Canada er uit? BLUE Travel stelt deze rondreis op maat voor je samen, op basis van jouw wensen. Alles is mogelijk. Neem contact op voor een vrijblijvende ontmoeting.

Reisvoorstel aanvragen

 

Explore in luxury

Ontdek de reisbelevingen van BLUE

Benieuwd hoe BLUE’s reizen eruit zien? Lees dan onze reisverhalen van eerdere avonturen, en ontdek hoe BLUE jouw unieke reisbeleving werkelijkheid kan maken.

Uganda Special

Uganda

Japan

Colombia

Puglia

Argentinië

Ecuador

Rwanda & Seychellen

Oman

Thailand

Tanzania

Vietnam