Reizen | Ecuador

Beleef Zuid-Amerika op postzegelformaat in Ecuador

 

Ecuador is klein maar bijzonder fijn: in een van de kleinste landen van het continent ontdek je Zuid-Amerika op postzegelformaat. Ga op een luxueuze expeditie naar de Amazone, vergaap je aan de besneeuwde vulkanen van de Andes, en word één met de natuur op de paradijselijke Galapagoseilanden.

Ecuador

Ook de accommodaties mogen er zijn: zoals een koloniale haciënda in de bergen, of een luxe eco-suite met jacuzzi midden in het regenwoud. Reiszin gekregen? BLUE Travel stelt een exclusieve reisbeleving voor je samen, geheel volgens jouw wensen.

Luxe eco-lodge in het hart van de Amazone

De zon gaat onder in Yasuni Nationaal Park, in de Ecuadoraanse Amazone. Liggend in een hangmat kijk je uit over het spiegelende water van een lagune en daarachter een zee van dicht regenwoud, tot aan de horizon. In de verte klinkt het gehuil van een brulaap, terwijl de hemel een steeds dramatischer dieprood kleurt. Dan valt de nacht, abrupt. Vuurvliegjes lichten op in het donker. Om je heen klinken de geluiden van de jungle. Nooit leek de stad zó ver weg.
Yasuni is om verschillende redenen een bijzonder gebied. Dankzij de ligging op de kruising van de Andes en de Amazone vind je er meer biodiversiteit dan waar dan ook op aarde, zeggen biologen.

Zoals een extreme variëteit aan wildleven, met kaaimannen, reuzenotters, apen en anaconda’s, en meer boomsoorten dan in alle Verenigde Staten bij elkaar. Midden in deze ongerepte jungle runt de inheemse Kichwa-gemeenschap de luxe eco-lodge Napo Wildlife Center. Je verblijft er in comfortabele, stijlvolle suites met eigen terras, en als je wil zelfs een jacuzzi. Het contrast met de ongetemde jungle om je heen kan haast niet groter zijn.

De Ecuadoraanse Andes: Koloniale charme en besneeuwde vulkanen

Ecuador is zó compact, dat je in korte tijd de Amazone, de Andes én de Galapagos kan bezoeken. Al zijn de Andes, die van noord naar zuid dwars door het hele land lopen, ook een bestemming op zich. Alleen de Panamerikaanse snelweg afrijden is al een feestje: deze weg, met de bijnaam Volcano Avenue, slingert langs de één na de andere vulkaan, met als hoogtepunten de besneeuwde Andesreuzen Cotopaxi en Chimborazo.
Verken de Andesstad Quito, Ecuador’s hoofdstad op 2800 meter hoogte. Zwerf door de kleurrijke straatjes van het koloniale oude centrum, tot werelderfgoed verklaard door Unesco. Neem het lokale leven in je op gezeten op een bankje onder de bomen op het centrale plein, net zoals de locals doen. Slenter dan door het bohémien-chic buurtje La Ronda, waar achter de metershoge koloniale deuren Quito’s gourmetrestaurants, kunstgaleries en musea schuilgaan.

Otavalo: logeer in een eeuwenoude haciënda en struin over inheemse markten.

Ten noorden van Quito, aan dezelfde Volcano Avenue, ligt het plaatsje Otavalo. In dit stadje, omringd door groene berglandschappen, dompel je je onder in de inheemse cultuur van de Otavaleños, de trotse bewoners van deze regio. Als een van de weinige inheemse volken slaagden ze erin hun traditionele textielnijverheid te moderniseren en te exporteren over de hele wereld – wat ze de bijnaam ‘de inheemse Steve Jobs’ heeft opgeleverd. Bezoek zeker de wekelijkse markt, wanneer de Otavaleños uit de omgeving afdalen naar het stadje om hun bijzondere handwerk te verkopen.

Verblijf in Haciënda Zuleta, een eeuwenoude koloniale boerderij waar halverwege de vorige eeuw een president woonde. Hoewel de haciënda nog steeds in bedrijf is als boerderij, heeft de familie – nazaten van dezelfde president – de haciënda ook opengesteld voor een beperkt aantal toeristen. De kamers en suites zijn luxueus en comfortabel, en in het restaurant krijg je biologische producten van dezelfde haciënda geserveerd. Om even helemaal bij te komen, kortom.

Galapagos, tropisch paradijs voor dierenliefhebbers

Ecuador staat nog het meest bekend om de Galapagoseilanden. En dat is terecht, want deze groep vulkanische eilanden vol schildpadden, zeehonden, zeevogels en talloze andere dieren, is ook gewoon een van de meest magische plekken op deze aarde. Al even magisch is het Galapagos Safari Camp, een exclusieve accommodatie geïnspireerd op de Afrikaanse safari camps. Verken overdag de verschillende eilanden van de archipel met een boot, en sluit de dag af met een sundowner met panoramisch uitzicht over de Stille Oceaan.

Ontdek Ecuador met BLUE

Kan je niet wachten om Ecuador te ontdekken? BLUE Travel helpt je graag met al je reiswensen. Wij organiseren je reis op maat, op een door jou gekozen moment.

Reisvoorstel aanvragen

 

 

Explore in luxury

Ontdek de reisbelevingen van BLUE

Benieuwd hoe BLUE’s reizen eruit zien? Lees dan onze reisverhalen van eerdere avonturen, en ontdek hoe BLUE jouw unieke reisbeleving werkelijkheid kan maken.

Uganda Special

Uganda

Japan

Colombia

Puglia

Argentinië

Canada

Rwanda & Seychellen

Oman

Thailand

Tanzania

Vietnam