Reizen | Oman

Beleef mystiek Oman,
de gastvrije parel van het Arabische schiereiland

 

Oman, op het kruispunt van oost en west op het Arabische schiereiland, is in alle opzichten een droombestemming. Het land biedt de ideale combinatie van ruige natuur, oosterse gastvrijheid en avontuur…

Oman

…Slaap onder de sterrenhemel in de woestijn, verdwaal in de steegjes van eeuwenoude souks, en vergaap je aan de grandeur van de Arabische architectuur. Of neem een duik in het turquoise water van een oase, en verblijf in de wolken op een groen bergplateau. BLUE maakt deze Omaanse droom graag voor je waar, geheel volgens jouw wensen.

Een onvergetelijke nacht in de woestijn

De zon gaat onder in Wahiba Sands, een 170 kilometer lange woestijn langs de kust van Oman. De perfect ronde zandduinen, zover als het oog reikt, kleuren langzaam roodgoud in de avondzon.

Dan valt de nacht. Het enige licht in de wijde omgeving komt van de talloze sterren aan de heldere hemel, en het nu opeens zo aanwezige schijnsel van de volle maan. Het is volledig stil. Verder weg van de drukte van de stad kan je niet zijn.

Na de nacht onder de sterren en een al even dramatische zonsopgang ga je op pad met een gids van de bedoeïenen, het nomadische volk dat sinds zevenduizend jaar deze woestijn bevolkt. Hij neemt je mee naar zijn familie, waar je gezeten op een tapijt een kopje sterke zoete koffie met verse dadels geserveerd krijgt. Ondanks de voortgaande modernisering van het oliestaatje Oman hebben de bedoeïenen hun cultuur weten te behouden. Een bijzondere ontmoeting.

Oman, oosterse gastvrijheid en westers comfort

Het sultanaat Oman, tot 1970 gesloten voor buitenstaanders, is vandaag de dag een oase van kalmte in het Midden-Oosten. Het land is veilig en modern, en verwelkomt toeristen met een combinatie van oosterse tradities en westers comfort. Dankzij haar strategische ligging was Oman eeuwenlang een belangrijke handelspost op de kruising van oost en west. Het ontvangen van buitenlandse gasten is hierdoor als een tweede natuur voor de Omani’s: op weinig plekken ervaar je zo’n authentieke gastvrijheid.

Verdwaal in de wirwar van steegjes in Muttrah

De mystieke charme van ‘witte stad’ Muscat

Begin je rondreis door Oman in de hoofdstad Muscat. Deze eeuwenoude havenstad, ingeklemd tussen ruige bergen, middeleeuwse forten en de zee, is een bestemming op zich. De eerste indruk wanneer je uit het vliegtuig stapt is een welvarende en moderne stad, een rijkdom die Oman dankt aan de olie-inkomsten. Maar anders dan in haar buurlanden, zie je in Oman geen ostentatieve wolkenkrabbers. Het land waakt ervoor om haar tradities te behouden, en is daardoor de ideale plek om het Midden-Oosten te ontdekken.

Vergaap je aan de weidse avenues en witte gebouwen van de nieuwe stad, en verdwaal in de wirwar van steegjes in Muttrah, de oude ommuurde stad. Verwonder je over de mooie zandstenen Arabische architectuur, en zie bij zonsondergang de stad tot leven komen, wanneer de temperatuur daalt en de marktkoopmannen van de souks wakker worden uit hun middagslaap.

Van groene bergketens tot ruige stranden

Maar Oman heeft nog veel meer te bieden. Ontsnap aan de hitte van de woestijn in het bergmassief Jebel Akhdar, (‘Groene Berg’), waar op een tweeduizend meter hoog bergplateau een heuse groene oase verstopt ligt, uitkijkend over een dramatische canyon. Je vindt er een labyrint aan verlaten bergdorpjes en terrassen waar perziken, granaatappels, en vooral veel rozen groeien, bestemd voor het maken van rozenwater. Verblijf in het exclusieve Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort, een prachtig resort pal aan de rand van de kloof, letterlijk boven de wolken. Neem een duik in het zwembad met uitzicht over de canyon, laat je op oosterse wijze in de watten leggen in de spa, en vergeet even alles om je heen.

Beleef Oman
met BLUE Travel.

Reiszin gekregen? BLUE Travel helpt je graag met het waarmaken van dit avontuur. Wij werken niet met pakketreizen, maar stellen de reis geheel volgens jouw wensen samen.

Reisvoorstel aanvragen

 

 

Explore in luxury

Ontdek de reisbelevingen van BLUE

Benieuwd hoe BLUE’s reizen eruit zien? Lees dan onze reisverhalen van eerdere avonturen, en ontdek hoe BLUE jouw unieke reisbeleving werkelijkheid kan maken.

Uganda Special

Uganda

Japan

Colombia

Puglia

Argentinië

Ecuador

Canada

Rwanda & Seychellen

Thailand

Tanzania

Vietnam