Block "wolken" not found

 

Inspiratie | Wanneer de reis zelf het avontuur is

Wanneer de reis zelf het avontuur is

 

Een luxueuze treinreis is een reis terug in de tijd, met weelderige art-deco-suites en een elegante restaurantwagon waar de champagne altijd vloeit. Geef je over aan de ultieme ontspanning van het nietsdoen, en laat je verwonderen door de telkens weer veranderende landschappen. Dit is slow travel zoals het bedoeld is.

Ready for take-off

Met een lichte schok komt de trein in beweging, en rolt traag het station uit, het avontuur tegemoet. Niet de bestemming, maar de reis ernaartoe is waar het om gaat. Je kijkt uit het raam, dat grote scherm met bewegend beeld waar de landschappen de komende dagen als de spreekwoordelijke film aan je voorbij trekken.
Je loopt naar de achterkant van de trein, waar in een volledig transparant panoramarijtuig met balkon de champagne al voor je klaar staat. Met een glas in je hand leun je tegen de balustrade van het balkon, je gezicht opgeheven naar de tropenzon. Je voelt de cadans van de langzaam rijdende trein op de rails, een geruststellend tok-tok, tok-tok.

Het avontuur tegemoet

Voor je ligt een nog onbekende weg naar een bekende bestemming. Je voelt de lichte opwinding van het ‘on the road’ zijn, of ‘rails’ beter gezegd, waarbij je – zo anders dan met het vliegtuig – de reis met al je zintuigen meemaakt.

Terwijl de trein de stad achter zich laat, voel je de stress van het dagelijks leven uit je lichaam wegebben.

Opeenvolging van landschappen

Je zoekt een plek op een van de chaises longues in de wagon en leunt achterover, terwijl de trein door eindeloze bananenplantages glijdt. Maar niet voor lang. Een paar uur later laat je de tropen achter je, en begin je aan de klim naar de hooglanden van een van de meest majestueuze gebergtes ter wereld. Met elk hoogteverschil verandert het landschap: van dichte jungle naar fris geurende bossen met eucalyptusbomen en een achtergrond van besneeuwde bergtoppen, terwijl de lome hitte plaatsmaakt voor frisse berglucht.

En een elegante bar met een echte vleugel, waar je in de late avond een rokerige whisky drinkt.

Terug in de gouden tijd

Deel van het avontuur is de luxe waarmee je wordt omringd. In deze trein slaap je in een suite die rechtstreeks uit de gouden eeuw afkomstig lijkt te zijn. Denk aan een interieur met gepolijste houten lambriseringen voorzien van kunstige details, en suites waar je slaapt in een weelderige queensize met damasten lakens. En een elegante bar met een echte vleugel, waar je in de late avond een rokerige whisky drinkt onder het licht van de volle maan, begeleid door subtiele pianomuziek.

Diner bij zonsondergang

Tijdens het diner, drie gangen bereid door een meereizende chef, raak je in gesprek met je mede-passagiers. De nostalgie van het reizen in de trein, zonder telefoonbereik op een groot deel van de route, zorgt voor een zekere saamhorigheid onder de reizigers. Samen zien jullie de horizon vele tinten felrood en oranje kleuren, terwijl de bergen zich in nevelen hullen. Even later is het aardedonker buiten, en zien jullie alleen de sterrenhemel. Jullie zijn er even allemaal stil van.
Je denkt aan het bekende gezegde over reizen. Niet de bestemming, maar de reis er naartoe is het avontuur. Dat is helemaal waar.

Hoe ziet jouw droomreis eruit?

Heb je reisinspiratie gekregen van dit droomverhaal? BLUE maakt de reis van je dromen graag werkelijkheid.

Block "contact" not found

Block "slider-inspiratie" not found