Block "wolken" not found

 

Inspiratie | Wine, Dine & Enjoy

BLUE in Africa

 

Vlieg over de wildernis met een privévliegtuig, val in slaap met het brullen van een leeuw in de Afrikaanse nacht, en ontwaak met de warme zon van de savanne, het begin van een nieuwe dag vol natuur en wildleven. Hoe ziet jouw gedroomde safari eruit?

Fasten your seatbelt

Je droomsafari begint in de lucht. ‘Riemen vast?’ vraagt de piloot en dan zweef je al over de eindeloze vlaktes waar de Afrikaanse bush zo bekend om staat. Modderige rivieren slingeren door het landschap van gras, acacia’s en rode aarde. In de verte zie je een kudde zebra’s voor je uit rennen. Even later scheer je over de landingsstrip, midden op de savanne. Nog even de grazende bosbokken wegjagen, en dan staat je propellervliegtuig al aan de grond.

Overstekende olifanten

Je stapt uit en ruikt de geur van het droge gras van de savanne, warm van de zon. Een open safari-auto rijdt je naar je lodge, een luxe safari camp diep in de wildernis. Dan trapt de chauffeur op de rem. Een familie olifanten steekt kalm de onverharde weg over. En zij hebben hier altijd voorrang.

5.30 AM: game drive by sunrise

‘It’s time to wake up,’ zegt een stem buiten je tent. Al is het eigenlijk geen tent te noemen, met een en suite-badkamer, een kingsize bed en een terras, uitkijkend over de groene vlaktes. Kort na het ontbijt zit je in de auto om de savanne tot leven te zien komen bij zonsopgang. Nijlpaarden die toevlucht zoeken in de rivier. Vogels die met veel misbaar de nieuwe dag aankondigen. Een paar giraffen die voor de auto uitlopen. Je komt ogen tekort.

Just another safari day

Je dagen op safari verlopen met aangename regelmaat. Een gamedrive in de vroege ochtend. Dan een gourmetlunch terug bij de lodge, even uitrusten, misschien een duik in het zwembad en weer terug de Landrover in voor een gamedrive in de middag. Zie hoe een groepje leeuwen uitbuikt in de schaduw na het verorberen van hun prooi. Was het slachtoffer een van de zebra’s of gnoes die verderop grazen? Hier heersen de wetten van de natuur.

Terwijl je door het pikkedonker rijdt, hoor je het brullen van de leeuwen.

Sundowner in de wildernis?

De gamedrives in de namiddag eindigen altijd met misschien wel het beste onderdeel van je safari-reis: de sundowner. Midden in de natuur wordt een tafel uitgeklapt, en een paar minuten later sta je met een gin-tonic in je hand te kijken hoe de hemel vele tinten rood kleurt boven de savanne. Een overweldigende ervaring.

Gamedrive by night

Een even bijzondere ervaring is de gamedrive in de nacht, wanneer de natuur pas echt tot leven komt. Zie hoe nijlpaarden aan land komen om zich te goed te doen aan sappig gras, en hoe nachtdieren als wilde katten uit hun schuilplaatsen komen om eten te zoeken. Het enige licht is de schijnwerper van de gids die voorop de auto zit, zoekend naar dieren in de nacht. Hun ogen reflecteren geel in het lamplicht, verschrikt terugkijkend vanuit de bomen. Terwijl je door het pikkedonker rijdt, hoor je het brullen van de leeuwen. ‘Pas op, dit is ons territorium,’ waarschuwt de koning van de jungle. En dat kan je maar beter respecteren.

BLUE’s safari

BLUE Travel helpt je graag met het ontwerpen van de gastronomische belevingsreis van je dromen. Al onze reizen zijn unieke ervaringen, geheel gebaseerd op jouw wensen. Meer weten?

Block "contact" not found

Block "slider-inspiratie" not found