Reizen | Natuur, wijn en cultuur in West-Amerika

Natuur, wijn en cultuur in West-Amerika

 

BLUE’s reis door het westen van Amerika is een droom voor luxe avonturiers die van afwisseling houden. Beleef een roadtrip langs de ‘gouden’ westkust tussen San Francisco en Los Angeles, spot walvissen tijdens een boottocht over de Stille Oceaan, en verken de met palmbomen omzoomde zandstranden van het mondaine Santa Barbara. Maar dat is nog lang niet alles. Proef de wereldberoemde wijnen van Napa Valley, ontdek San Francisco vanuit de lucht met een watervliegtuig, en reis dan door naar nog zo’n hoogtepunt van deze reis: het gigantische en onaards mooie Yellowstone Nationaal Park.

 

Ontdek de City of Angels

Je Amerikaanse avontuur begint in stijl: vanuit je weelderige hotel in West-Hollywood zie je de zon ondergaan over de beroemde Hollywood Hills. De legendarische City of Angels is een metropool vol filmsterren, muzikanten en surfers, en ook is het een smeltkroes van exotische culturen.
Bezoek alle plekken die je ooit in een film hebt gezien, zoals Malibu Beach en Beverly Hills, en beleef de glamour én tragiek van deze stad vol excentriekelingen op zoek naar eeuwige roem. Spring dan in je auto voor een korte rit langs de kust voor je volgende bestemming: de ruige stranden van Santa Barbara.

Roadtrippin’ The golden coast

Het is eind van de middag. Je voelt de zeewind van de Stille Oceaan in je gezicht terwijl je over de kustweg rijdt. Links van je strekt de blauwe oceaan zich uit, met zandstranden afgewisseld door woeste kliffen, aan je rechterkant kijk je uit over de toppen van het Santa Ynez-gebergte.

De Golden Coast, zo staat deze kust beter bekend. En nu begrijp je waarom: de laatste zonnestralen van de dag zetten alles om je heen in een zacht gouden licht, terwijl de zon ondergaat in de zee. Dit is een American roadtrip zoals die bedoeld is.

Go whale watching

Santa Barbara heeft niet voor niets de bijnaam ‘De Amerikaanse Riviera’: denk aan een idyllisch stadje met witgekalkte huizen in koloniale stijl aan een ruige kust met brede zandstranden. En dankzij haar ligging aan de Pacific, kan je er ook fijn zeeleven spotten. Het is een van de weinige plekken waar het hele jaar walvissen voor de kust zwemmen. Vaar de oceaan op met een boot en spot walvissen, dolfijnen en orka’s, een onvergetelijk avontuur.

Witgekalkte huizen in koloniale stijl aan een ruige kust met brede zandstranden

Paradijs voor voor foodies en wijnliefhebbers

Nog zo’n hoogtepunt aan de Golden Coast is de beroemde wijnregio Napa Valley. Hier ga je aan boord van de elegante Wine Train voor een rit door de glooiende wijnvelden. Natuurlijk stop je hier en daar voor een proeverij in een wijnhuis, en tijdens de rit geniet je van de beste Californische cuisine. Ook bezoek je het kasteel en wijnhuis Castello di Amorosa, gebouwd in de Toscaanse stijl van de 13e eeuw.

San Francisco from the air

Vervolg je weg naar San Francisco, de eigenzinnige stad van start-ups, skateboards en de Golden Gate Bridge. Hier ga je aan boord van een watervliegtuig voor een citytour vanuit de lucht. Vlieg over het centrum van de stad, zie de bontgekleurde Victoriaanse huizen, de voormalige Alcatraz-gevangenis en natuurlijk de Golden Gate hangbrug.

De ruige natuur van Yellowstone

San Francisco is je laatste stop in de bewoonde wereld voordat je doorreist naar Yellowstone. Het oudste nationaal park ter wereld (1872) is in feite een vulkanische caldera, een gigantische krater van zo’n 50 bij 70 kilometer. Een paar honderd geisers en duizenden warmwaterbronnen geven hier al honderdduizenden jaren lang acte de présence van de drukke vulkanische activiteit in de bodem. Zo zie je hoe de geisers met een immense kracht kokendheet water tot 45 meter hoog de lucht in spuwen, en vergaap je je aan de onaardse regenboogkleuren van de warmwaterbronnen. Maar er is nog veel meer. Het park bestaat uit dramatische canyons, rivieren en watervallen, en dichte bossen, waar je onder andere beren, bizons, elanden en wolven kunt spotten.

Ontdek Yellowstone met BLUE Travel

Reiszin gekregen? BLUE Travel helpt je graag met het waarmaken van jouw droomreis. Wij werken niet met pakketreizen, maar stellen elke reis samen volgens uw wensen.

 

Explore in luxury

Ontdek de reisbelevingen van BLUE

Benieuwd hoe BLUE’s reizen eruit zien? Lees dan onze reisverhalen van eerdere avonturen, en ontdek hoe BLUE jouw unieke reisbeleving werkelijkheid kan maken.

BLUE in Africa

BLUE in the Jungle

Wine, Dine & Enjoy

Reizen is avontuur

Luxury & the City

Superjacht

BLUE & The Beach

Into the wild