Reizen | Vietnam

Ontdek de magie
van Vietnam

 

Exotisch, chaotisch en vol contrasten: Vietnam betovert. Voel de adrenaline wanneer honderden scooters je toeterend voorbijschieten in hoofdstad Hanoi, en kom weer tot rust tussen de groene rijstvelden van plattelandsregio Ninh Binh. Ontdek de duizenden kalkstenen eilandjes van Halong Baai vanaf een traditioneel schip, en slenter door de koloniale straatjes van het charmante Hoi An.

Vietnam

En aanschouw het lokale Vietnamese leven in het labyrint van waterwegen, woonboten en drijvende markten van de Mekong Delta. Begint het je te duizelen? BLUE Travel regelt jouw droomreis naar Vietnam. Zodat jij je alleen maar hoeft te laten betoveren.

De vele gezichten van cultureel Hanoi

Hoofdstad Hanoi prikkelt letterlijk al je zintuigen. Het getoeter van talloze scooters tegelijk die schijnbaar moeiteloos tussen de voetgangers beladen met manden tjokvol fruit door slalommen. De smaken en geuren van het geweldige streetfood dat voor elke deuropening verkocht wordt. Het lokale leven dat zich op straat afspeelt, met families gezeten op krukjes voor de deur. Hanoi is een beleving. Met ruim duizend jaar is Hanoi een van de oudste hoofdsteden ter wereld.

Dat zie je ook terug in het straatbeeld, met boeddhistische tempels afgewisseld met Franse koloniale architectuur, en een skyline van moderne wolkenkrabbers. Bezoek het historische centrum, traditioneel het commerciële hart van de stad. De smalle straatjes van deze wijk zijn elk vernoemd naar de handelswaren die er sinds honderden jaren verkocht worden, zoals katoen, zijde of juwelen. Een bijzondere plek om de traditionele Vietnamese cultuur te ervaren.

De duizenden eilandjes van Halong Baai

Stel je voor: een baai waar talloze onbewoonde eilandjes van kalksteen begroeid met bos lukraak lijken te zijn rondgestrooid in de azuurblauwe zee. Halong Baai, Unesco-werelderfgoed sinds 1994, is de meest populaire bezienswaardigheid in het noorden van Vietnam. Ondanks de drukte is dit een plek die je niet kan overslaan tijdens je reis naar Vietnam. Ontdek deze surrealistische baai aan boord van een traditioneel houten schip, ‘junk’ genoemd in Vietnam, dat is omgebouwd tot een luxe cruiseschip. Geniet van het uitzicht, zwem in de zee op een afgelegen strandje, en vergeet even alles om je heen.

Authentiek Vietnam: de rijstvelden van Ninh Binh en charmant Hoi An

Paradijselijk groene provincie

Het contrast tussen de drukke steden van Vietnam en plattelandsregio Ninh Binh kan haast niet groter zijn. In deze paradijselijk groene provincie vind je het landelijke Vietnam van uitgestrekte rijstvelden, waterwegen, lieflijke dorpjes en pagodes te midden van kalkstenen rotsformaties. Fiets door de rijstvelden en maak een boottocht door het prachtige natuurgebied Trang An, waar je ook aapjes kan spotten.

Het stadje Hoi An is als een groot openluchtmuseum. Tot twee eeuwen geleden was Hoi An een belangrijke havenstad in Zuidoost-Azië. Het stadje floreerde, waar de zachtgeel geverfde houten huizen, tempels en pagodes het resultaat van zijn, een bijzondere mix van Chinese, Japanse en Europese invloeden. In de 19e eeuw raakte de haven in verval, wat ervoor gezorgd heeft dat Hoi An zo mooi behouden heeft kunnen blijven. Verken de mooie straatjes die in de avond verlicht worden met lampionnen, en maak een fietstocht door de rijstvelden in de omgeving van de stad.

Ochtendmarkten op het water: de Mekong Delta

De Mekong Delta is als een Vietnamese versie van Giethoorn. Dit web van waterwegen, in het zuiden van het land, is een feest om te bezoeken. Het leven in de Mekong Delta speelt zich grotendeels af op het water. Bezoek de drukke ochtendmarkt bij zonsopkomst in de haven, en zie fruit, verse vis en rijst van boot tot boot gaan. Vaar met een traditionele ‘sampan’ door de smalle kanalen en zie slaperige dorpjes, rijstvelden omzoomd door palmbomen en het dagelijks leven van Vietnamese families.

Beleef Vietnam
met BLUE Travel.

BLUE Travel helpt je graag om jouw persoonlijke droomreis naar Vietnam te organiseren. Wij werken niet met pakketreizen, maar stellen de reis geheel volgens jouw wensen samen.

Reisvoorstel aanvragen

 

Explore in luxury

Ontdek de reisbelevingen van BLUE

Benieuwd hoe BLUE’s reizen eruit zien? Lees dan onze reisverhalen van eerdere avonturen, en ontdek hoe BLUE jouw unieke reisbeleving werkelijkheid kan maken.

Uganda Special

Uganda

Japan

Colombia

Puglia

Argentinië

Ecuador

Canada

Rwanda & Seychellen

Oman

Thailand

Tanzania